Sheets Learning lab Vereniging 3.0: innoveren, vernieuwen en markt vergroten


Afgelopen donderdag 15 juni vond het DNA Jaarcongres plaats in Fokker Terminal. Denise van Bemmel en Ferry Koster verzorgden een Learning lab over Vereniging 3.0.

Vereniging 3.0: innoveren, vernieuwen en markt vergroten door Ferry Koster en Denise van Bemmel:

Er zijn veelbelovende bewegingen in verenigingsland te signaleren waarin leden gezamenlijk succesvol innoveren én waarin de vereniging een cruciale rol speelt. De sessie gaat in op de vraag hoe de vereniging een succesvolle innovatie-intermediair kan worden. Hierbij wordt wetenschappelijk theorie gekoppeld aan praktijk in Nederland en daarbuiten.

Het ontwerpen van een route naar de toekomst wordt een van de belangrijkste rollen van de vereniging 3.0 en biedt meer waarde aan leden dan lobby in het huidige politieke spel of dan individuele dienstverlening in een hoog concurrerende markt. Verenigingen verleggen daarom de focus naar het primaire proces van leden en de vraag wat zij daarin te bieden hebben. Door op te treden als innovatie-intermediair kan de vereniging deze rol concreet oppakken en waarde toevoegen in drie stappen: leden individueel verbinden en faciliteren in individuele innovatie, collectief vernieuwen van de sector en het vergroten van de markt.

De presentatie zoals gegeven door Denise van Bemmel en Ferry Koster vindt u hier.

Wilt u meer weten? Neem contact met ons op

Al het nieuws